Over Yfke

“Passie voor perfectie met oog voor detail”

Creatief bezig zijn en bloemschikken zijn altijd al mijn passie geweest. Doordat ik bij bedrijven vaak een halfdood plantje of verwelkte bloem zag staan, kwam ik op het idee om zijden bloemstukken te verhuren. Zo hebben bedrijven altijd een fris bloemstuk ‘in huis’, geen onderhoud en ze zijn ook nog eens veel goedkoper uit dan met verse bloemen.

Ik ben in 2002 begonnen met het maken van bloemwerk voor Landgoed De Klinze, een prachtig indrukwekkend pand in Aldstjerk. Het was een uitdaging om hier bloemwerken voor te maken. Na de Klinze volgden veel gemeentehuizen en andere klanten. Inmiddels doe ik dit werk al vele jaren met heel veel passie en oog voor detail. Het geeft mij zo’n heerlijk gevoel als je een ruimte mooier maakt met je bloemwerk.

Mijn ervaring in de interieurbranche – waar ik ooit ben begonnen – komt in dit werk goed van pas. Kleur en stijl zijn namelijk bepalend voor de bloemstukken die ik maak voor een ruimte. Vaak verweef ik natuurlijke elementen door mijn bloemwerk. Zo blijf je dicht bij de natuur.

Mijn atelier staat in de glooiende terptuin van de pastorie waar vroeger Piet Paaltjens heeft gewoond en zijn beroemde gedichten heeft geschreven. Een plek vol inspiratie, een heerlijke werkplek. U bent hier van harte welkom op afspraak. Graag van tevoren even bellen.

Blom is mijn achternaam. Veel mensen vragen of dit mijn echte naam is. In het Fries betekent het namelijk Bloem. En Bloemen horen bij mij……